Publiceret 20-07-2022

Udlændingestyrelsen lancerer to nye digitale ansøgningsløsninger

To nye digitale ansøgningsløsninger gør det muligt at søge online, hvis du skal ansøge om opholdstilladelse som medfølgende familie til en religiøs forkynder, eller hvis du skal ansøge om ophævelse af rejsebegrænsning i dit pas.

De nye ansøgningsløsninger fra Udlændingestyrelsen kan benyttes fra i dag den 20. juli 2022. 

Den ene løsning hedder RF2 online og kan både bruges til at søge opholdstilladelse første gang og forlængelse af en opholdstilladelse som medfølgende familie til en religiøs forkynder. 

RF2 online tilgås via de relevante ansøgningssider her på nyidanmark.dk under ’Du vil ansøge’ og via ’Du vil forlænge’.

Den anden løsning hedder PA5 online, og kan bruges, hvis du er flygtning og ønsker at få ophævet den rejsebegrænsning, som er i dit konventions- eller fremmedpas. 

PA5 online tilgås via siden her på nyidanmark.dk med vejledning om rejser til hjemlandet, som flygtning

Alternativ til papirskemaer

RF2 online og PA5 online er alternativer til de papirbaserede skema RF2 og PA5, som fortsat også er tilgængelige på indholdssiderne. 

De digitale løsninger tilpasser sig automatisk brugerens aktuelle situation undervejs i ansøgningsforløbet. På den måde gør løsningerne ansøgningsprocessen nemmere for brugeren, og samtidig bidrager de til at sikre, at brugeren får indsendt alle relevante og nødvendige oplysninger. 

RF1 online og PA5 online indeholder en detaljeret vejledning til, hvordan man udfylder og indgiver den digitale ansøgning.

 

 

Ansvarlig myndighed

Kontakt os