Til forsiden

Indrejse med opholdstilladelse fra andet Schengenland

Udlændinge, der har fået visse typer opholdstilladelser i de øvrige Schengenlande, behøver ikke visum for at kunne indrejse i Danmark. Det samme gælder udlændinge, der har fået visum til længerevarende ophold af andre Schengenlande (D-visum).

For at få afklaret, om ens opholdstilladelse giver ret til indrejse og ophold i Danmark eller de andre Schengenlande, kan man tjekke med det land, der har udstedt ens opholdstilladelse.

Alle opholdstilladelser, der udstedes af de danske udlændingemyndigheder i form af et visum til længerevarende ophold (D-visum) eller et opholdskort, og som er gældende for Danmark, er gyldige til indrejse og ophold i Danmark og de andre Schengenlande. Opholdstilladelser, der udelukkende gælder for Færøerne eller Grønland, er ikke gyldige til indrejse i de andre Schengenlande.

Det er ens eget ansvar at sørge for, at man opfylder de øvrige betingelser for indrejse og ophold i Danmark eller de andre Schengenlande. Læs mere om betingelserne for at få visum.

Se hvilke specifikke typer opholdstilladelser, der giver ret til indrejse i Danmark uden visum (bilag 2 til visumhåndbogen)

Hvis man har opholdt sig i Danmark eller i et andet Schengenland med opholdstilladelse eller på grundlag af langtidsvisum begrænset til et andet Schengenland (D-visum), skal dette ophold ikke medregnes i de 90 dage inden for en periode på 180 dage, man kan opholde sig i Danmark på et visum eller som visumfri.

Senest opdateret: 31-05-2016
Om indholdet på nyidanmark.dk
Udgiver: Udlændingestyrelsen