Til forsiden

Nyhed

21.06.2017

Udlændingestyrelsen reducerer antallet af børnecentre

Antallet af uledsagede mindreårige asylsøgere på børnecentrene er faldet væsentligt i de seneste måneder. Udlændingestyrelsen lukker derfor to asylcentre til uledsagede mindreårige asylansøgere.

Antallet af uledsagede mindreårige asylansøgere på børnecentrene er faldet igennem længere tid. Udlændingestyrelsen har i det seneste år lukket i alt 10 børnecentre. Udlændingestyrelsen reducerer nu yderligere med 2 børnecentre. 

Reduktionen vil ske ved at lukke Børnecenter Annebergparken, som Røde Kors driver, og som ligger i Odsherred Kommune, og Børnecenter Toftlund, som ligger i Tønder Kommune, der ligeledes driver centret.

Kontorchef Thomas Mortensen siger:

- Antallet af uledsagede mindreårige asylansøgere på børnecentrene er fortsat med at falde. Vi lukker derfor Børnecenter Annebergparken og Børnecenter Toftlund. Efter lukningen af disse to børnecentre vil der fortsat være en vis luft i systemet til at håndtere eventuelle udsving i indkvarteringsbehovet.

- Vi er i tæt dialog med Røde Kors og Tønder Kommune om de forestående lukninger og dermed også om overflytningen af beboerne til andre børnecentre. Vi forventer, at udflytningen kan ske inden for de kommende uger.

Fakta om indrejsetal

Antallet af asylansøgninger indgivet af uledsagede mindreårige var i årets første fem måneder på 221, mens tallet for 2016 var på 1.184. For yderligere oplysninger: http://uibm.dk/tal-og-statistik/tal-og-statistik-om-indrejse-og-ophold.

Yderligere oplysninger kan fås hos pressekonsulent Nils Bak på mobil 41 30 66 80 og pressemedarbejder Frederik Marker Hansen på mobil 91 36 57 90.  

Senest opdateret: 21-06-2017
Om indholdet på nyidanmark.dk
Udgiver: Udlændingestyrelsen