Fast-track ordningen gør det hurtigere og lettere for certificerede virksomheder at hente udenlandske medarbejdere med særlige kvalifikationer til Danmark.

Hvis du og din arbejdsgiver ønsker, at du skal starte hurtigt på jobbet, kan du give din arbejdsgiver fuldmagt til på dine vegne at ansøge efter fast-track ordningen. Det forudsætter dog, at arbejdsgiveren er certificeret til at benytte fast-track ordningen.

Du kan læse mere om certificering her. 

Hvis din arbejdsgiver er certificeret af SIRI og har søgt om opholds- og arbejdstilladelse til dig efter fast-track ordningen, er der to veje til hurtig jobstart, alt efter om du har eller ikke har mulighed for uden videre lovligt at komme til Danmark. Det har du  fx, hvis du er visumfri.

  • Hvis du har mulighed for uden videre at rejse lovligt ind i Danmark, kan du bestille tid i SIRIs Borgercenter, hvor du på stedet kan få en foreløbig tilladelse til at påbegynde arbejdet.
  • Hvis du ikke har mulighed for uden videre at rejse lovligt ind i Danmark, skal arbejdsgiveren sende os en e-mail om, at I ønsker hurtig jobstart, hvorefter du vil kunne få en tilladelse inklusive indrejsevisum i løbet af ca. 10 dage.

Du kan læse mere om hurtig jobstart og om fast-track ordningen her.