Publiceret 16-05-2023 - Senest opdateret: 03-01-2024

Nye gebyrsatser for ansøgninger til SIRI træder i kraft fra og med 17. maj 2023

SIRIs gebyrsatser for ansøgninger om opholdstilladelse på erhvervs- og studieområdet reguleres den 17. maj 2023. De nye gebyrsatser skal betales for alle ansøgninger, der indgives fra og med 17. maj.

De nye gebyrsatser vil fremgå af hver enkelt ansøgningsside på nyidanmark.dk fra og med den 17. maj 2023.

De nye gebyrsatser ses herunder.

 Nye gebyrsatser 

 2022

 2023  

 Erhvervssager

 4.405

 4.670 

 Studiesager

 1.890

 2.115

 Au pair og praktikanter

 4.175

 4.320

 Medfølgende familie

 1.615

 2.635

 

Bemærk: Det er vigtigt, at du opretter dit sagsbestillings-id, betaler gebyret og indgiver ansøgningen i samme gebyrsatsperiode. Hvis du har betalt gebyr før den 17. maj, men først indgiver din ansøgning efter den 17. maj, har du betalt den forkerte gebyrsats og vil skulle lave en efterbetaling af det resterende gebyr. Det kan forlænge den tid, SIRI skal bruge på at behandle din ansøgning. Hvis du ikke betaler det resterende gebyr inden for en given frist, kan SIRI afvise din ansøgning.

Et evt. resterende beløb kan betales på to måder.

1.  Du ønsker at afvente, at SIRI beder om betaling af restbeløbet

SIRI opretter et nyt sagsbestillings-id (SB-id) og sender oplysning om det nye SB-id sammen med en anmodning om betaling af restbeløbet. Betalingen skal ske på nyidanmark.dk på den relevante ansøgningsside under fanen ”Sådan ansøger du” - trin 2 ”Betal gebyr”.

Der kan betales med enten kreditkort eller ved bankoverførsel.

2.  Du ønsker at betale restbeløbet straks og opretter selv SB-id

Du opretter selv et nyt sagsbestillings-id (SB-id) og betaler restbeløbet. SB-id skal oprettes på nyidanmark.dk på den relevante ansøgningsside under fanen ”Sådan ansøger du” - trin 1 ”Opret sagsbestillings-id”. Betalingen skal derefter ske under trin 2 ”Betal gebyr”.

Du skal derefter sende oplysninger om både det tidligere SB-id og det nye SB-id samt dokumentation for betaling af restbeløbet til SIRI.

Opretter du selv et nyt SB-id, kan du ikke betale restbeløbet med kreditkort, da kreditkortbetaling vil kræve betaling af det fulde gebyr. Betalingen kan derfor kun foretages ved bankoverførsel.

Når gebyret et fuldt betalt, fortsætter sagsbehandlingen.

SIRIs gebyrer for sagsbehandling af ansøgninger om opholdstilladelse reguleres normalt den 1. januar hvert år. Reguleringen den 17. maj 2023 skyldes, at den endelige finanslov for 2023 først træder i kraft denne dato.

Ansvarlig myndighed

Kontakt SIRI