Publiceret 26-05-2021

Ansøg om familiesammenføring på nettet

En ny digital ansøgningsløsning gør det muligt at søge online om familiesammenføring for andre familiemedlemmer end ægtefæller og børn.

Den nye ansøgningsløsning fra Udlændingestyrelsen kan benyttes fra i dag den 26. maj 2021. Løsningen hedder SG1-2 online og er den sidste af en række digitale ansøgningsløsninger, der er blevet lanceret på familiesammenføringsområdet. Dermed er det nu muligt at søge om familiesammenføring online, uanset hvilket familiemedlem, der ønsker at ansøge. 

Den nye løsning tilgås via de relevante ansøgningssider her på nyidanmark.dk under Du vil ansøge om familiesammenføring

SG1-2 online tilpasser sig automatisk brugerens aktuelle situation undervejs i ansøgningsforløbet. På den måde gør SG1-2 online ansøgningsprocessen nemmere for brugeren, og samtidig bidrager SG1-2 online til at sikre, at brugeren får indsendt alle relevante og nødvendige oplysninger. 

Sådan bruges SG1-2 online

SG1-2 online består af to dele: Del 1, som skal udfyldes af familiemedlemmet i Danmark samt del 2, der skal udfyldes af familiemedlemmet i udlandet, som søger om familiesammenføring. Både del 1 og del 2 kan indgives af en anden på vegne af personen i Danmark eller i udlandet. 

Vær opmærksom på, at det er et krav, at man logger ind og signerer del 1 med NemID. Det er ikke et krav i del 2. 

SG1-2 online indeholder en detaljeret vejledning til, hvordan man udfylder og indgiver den digitale ansøgning.

Alternativ til papirskemaer

SG1-2 online er et alternativ til de to papirbaserede skemaer SG1 og SG2, som fortsat også er tilgængelige på de relevante ansøgningssider. 

Børn og ægtefæller, der søger om familiesammenføring, vil ikke kunne bruge SG1-2 online. De kan i stedet bruge FA1 online eller FA2 online.