Publiceret 11-02-2021

Ny digital assistent gør det nemmere at finde rundt i reglerne ved ansættelse af udenlandsk arbejdskraft

Arbejdsgivere, der ønsker at ansætte udenlandske medarbejdere, kan få hjælp af Virk Assistenten til at få styr på de mange regler og gennemføre de relevante ansøgninger og registreringer, der er nødvendige for at både arbejdsgiver og medarbejder kan overholde reglerne, og medarbejderen bliver klar til at få udbetalt løn.

For mange mindre virksomheder er det en labyrint at finde rundt i, hvad der skal være styr på, når man ansætter en medarbejder fra et andet land – både de regler, der gælder for arbejdsgiveren, og de ansøgninger og registreringer, som medarbejderen skal gennemføre for at kunne arbejde i Danmark.

Erhvervsstyrelsen har derfor sammen med Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) udviklet et digitalt forløb. Forløbet er målrettet dig, der er arbejdsgiver og ønsker at hjælpe din kommende udenlandske medarbejder igennem denne proces.

Forløbet giver dig mulighed for at hjælpe din udenlandske medarbejder igennem de nødvendige ansøgninger og registreringer, så både du og medarbejderen overholder reglerne og du kan udbetale løn til medarbejderen.

Læs om forløbet "Ansæt udenlandsk medarbejder – trin for trin"

Ansvarlig myndighed

Kontakt SIRI