Publiceret 25-02-2021

Ny aftale om lempeligere adgang til at opnå opholds- og arbejdstilladelser for udenlandsk sundhedspersonale i Grønland (Sundhedsaftalen)

Udlændinge- og Integrationsministeriet har sammen med Grønlands Selvstyre, Naalakkersuisut, den 11. februar 2021 indgået aftale om en ny og lempeligere adgang til at ansøge om og opnå opholds- og arbejdstilladelse for ansatte i den grønlandske sundhedssektor.

Aftalen indebærer, at udenlandsk personale, der ansættes til stillinger i Grønland, hvor der stilles krav om autorisation (fx læger og sygeplejersker), kan søge om opholds- og arbejdstilladelse på lempeligere vilkår end hidtil. Det betyder bl.a., at de kan få opholds- og arbejdstilladelse, hvis betingelserne i øvrigt er opfyldt, uden at deres sager sendes i høring hos Grønlands Selvstyre.

Med den nye aftale kan en ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse fra den ovennævnte persongruppe indgives fra Grønland, og servicemålet forkortes fra de
nuværende 90 dage til 30 dage.

Læs mere om at søge om opholds- og arbejdstilladelse i Grønland

Siden vil snarest blive opdateret med praktiske oplysningerne vedrørende ansøgninger efter Sundhedsaftalen.

Hvis du har praktiske spørgsmål til ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelse efter Sundhedsaftalen, kan du kontakte SIRI på telefon +72 14 20 03 eller ved at bruge kontaktformularen

Hvis du har spørgsmål til aftalens indgåelse, kan du kontakte Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Ansvarlig myndighed

Kontakt SIRI