Publiceret 25-06-2020

Ansøg om ægtefællesammenføring på nettet

En ny digital ansøgningsløsning gør det muligt at søge online om familiesammenføring for ægtefælle/samlever og eventuelle børn, der søger samtidig med en forælder.

Den nye ansøgningsløsning fra Udlændingestyrelsen kan benyttes fra i dag den 25. juni 2020. Løsningen hedder FA1 online og tilgås via de relevante ansøgningssider her på nyidanmark.dk under Du vil ansøge om familiesammenføring

FA1 online tilpasser sig automatisk brugerens aktuelle situation undervejs i ansøgningsforløbet. På den måde gør FA1 online ansøgningsprocessen nemmere for brugeren, og samtidig bidrager FA1 online til at sikre, at brugeren får indsendt alle relevante og nødvendige oplysninger.

Sådan bruges FA1 online

FA1 online består af to dele: Del 1, som skal udfyldes af ægtefællen/samleveren i Danmark samt del 2, der skal udfyldes af ægtefællen/samleveren, som søger om ægtefællesammenføring i Danmark. Hvis et eller flere børn samtidig søger om familiesammenføring, skal der udfyldes en separat del 2 for hvert enkelt barn. Vær opmærksom på, at det er et krav, at man logger ind og signerer del 1 med NemID. Det er ikke et krav i del 2.

FA1 online indeholder en detaljeret vejledning til, hvordan man udfylder og indgiver den digitale ansøgning.

Alternativ til papirskemaer

FA1 online er et alternativ til de fire papirbaserede skemaer FA1, FA6, FA10 og FA11, som fortsat også er tilgængelige på de relevante ansøgningssider. Børn, der søger om familiesammenføring uden, at en forælder søger samtidig med, vil ikke kunne bruge FA1 online. De skal fortsat bruge papirskemaerne FA7 eller FA12.

 

Ansvarlig myndighed

Kontakt os