Publiceret 22-02-2018

Cirka 70 afviste asylansøgere til nyt hjemrejsecenter

Asylansøgere med endeligt afslag på asyl overflyttes nu til det nye hjemrejsecenter i Avnstrup

Hjemrejsecenter Avnstrup er nu taget i brug, og Udlændingestyrelsen har givet cirka 70 afviste asylansøgere besked på, at de skal flyttes til det nye hjemrejsecenter. De første er allerede flyttet ind.

De planlagte overflytninger består af afviste asylansøgere, som siden 1. februar har fået endeligt afslag på asyl i Flygtningenævnet, og cirka 20 afviste asylansøgere fra asylcentre rundt i landet som nu samles på hjemrejsecentret.

Afviste asylansøgere, der fremover får endeligt afslag på asyl, vil ligeledes blive overflyttet til Hjemrejsecenter Avnstrup.

Når de afviste asylansøgere kommer til Hjemrejsecenter Avnstrup, er det politiets opgave at afklare, hvem der ønsker at medvirke til deres hjemrejse. De, som medvirker, skal blive boende på centret, indtil det er muligt at udrejse, mens de, der ikke vil medvirke, som altovervejende udgangspunkt overflyttes til et udrejsecenter.

300 skal flyttes ud af hjemrejsecentret

Der boede omkring 450 personer på centret ved indgangen til februar måned.  300 af dem skal flyttes til andre opholdscentre, fordi deres asylsag stadig er under behandling i Udlændingestyrelsen eller Flygtningenævnet. De første er allerede flyttet til andre opholdscentre.

De resterende beboere har fået endeligt afslag på asyl og skal blive på hjemrejsecentret.

Hjemrejsecentret, der drives af Røde Kors, har plads til 600 afviste asylansøgere og er en del af finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti for 2018.

Læs mere om Hjemrejsecenter Avnstrup