Til forsiden

Nyhed

17.01.2008

Ny aftale om vilkår for asylansøgere

Regeringen er blevet enig med Dansk Folkeparti om en række forbedringer af vilkårene for asylansøgere.

Børnefamilier med særlige behov kan tilbydes bolig uden for asylcentrene.

Desuden bliver der bedre uddannelsestilbud til afviste asylansøgerebørn med særlige behov, og der kommer yderligere tilbud til afviste unge asylansøgere.

Samtidig rummer aftalen en forlængelse af kontraktordningen om tilbud til afviste asylsøgere, der samarbejder om udrejse.

Den rummer også en øget indsats mod asylansøgereres sorte arbejde.

Desuden vil regeringen arbejde for at intensivere den tvangsmæssige hjemsendelse. Det skal bl.a. ske ved flere forhandlinger med de lande, hvor de danske myndigheder i dag ikke har kunnet opnå en aftale om, at landene vil tage egne borgere tilbage.

Aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti rummer også nogle langsigtede aspekter. De to parter har en forståelse om, at regeringen fremover skal undersøge mulighederne for at forbedre aktiveringen for afviste asylsøgere.

Desuden skal regeringen undersøge, om der er grund til at skærpe konsekvenserne for de asylansøgere, der arbejder illegalt og for de arbejdsgivere, der ansætter dem. 

Yderligere oplysninger kan fås hos presseansvarlig Jesper Termansen, tlf.: 20 20 80 06, eller kommunikationschef Thomas Bille Winkel, tlf.: 29 29 63 96.Senest opdateret: 17-01-2008
Om indholdet på nyidanmark.dk
Udgiver: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration