Spørgsmål og svar

Hvis du befinder dig i Danmark, kan du få optaget biometri i Udlændingestyrelsens Borgerservice, hvis du på forhånd bestiller en tid. Læs mere om, hvordan du bestiller tid og besøger Borgerservice

Hvis du skal have optaget biometri i udlandet, skal du søge information om, hvor du kan få optaget biometri på Udenrigsministeriets hjemmeside Where to apply. Vær opmærksom på, at det for mange lokaliteter gælder, at du skal møde frem ved et visum-outsourcingscenter (VFS), og at du forinden skal bestille en tid.

Fristen for optagelse af biometri er 4 uger, efter ansøgningen er indgivet. Det gælder, selvom der måtte være angivet en frist på 14 dage i ansøgningsskemaerne m.v.

Du skal selv sørge for at bestille en tid til at få optaget biometri inden for fristen. Du vil ikke få en ny besked eller påmindelse om, at du skal have optaget biometri.

Personer, der rejser ind i Danmark fra EU- og Schengenområdet, og som er færdigvaccinerede, tidligere smittede, eller har en negativ COVID-19-test, kan fremover rejse ind i Danmark uden restriktioner. Hvis man ikke kan dokumentere at være færdigvaccineret, tidligere smittet eller har en negativ COVID-19-test, skal man testes senest 24 timer efter indrejsen til Danmark.

Kravet gælder alle, der indrejser i Danmark fra EU- og Schengenområdet, også personer med dansk statsborgerskab eller med fast bopæl i Danmark.

Færdigvaccinerede personer, der indrejser fra OECD-lande, lande fra EU’s positivliste, som Danmark har åbnet for, og lande, der løbende tilknyttes EU’s coronapasordning, kan indrejse i Danmark uden krav om test og isolation.

For ikke-vaccinerede personer, der indrejser fra lande fra EU’s positivliste, som Danmark har åbnet for, kræves COVID-19-test efter indrejse.

Personer, der rejser ind i Danmark fra øvrige lande, end dem nævnt ovenfor, skal testes og gå i isolation efter indrejse.

For krydstogtturisme er der krav om coronapas før ombordstigning samt krav om test før landgang i Danmark, såfremt der udbryder smitte på skibet.

Læs mere om kravene for indrejse i Danmark på coronasmitte.dk

Fra den 25. oktober 2021 bliver alle visumansøgninger  behandlet efter de sædvanlige regler for meddelelse af visum til Danmark.

Der kan være øvrige krav i forhold til indrejsen i Danmark. 

Det er muligt at indgive en ansøgning om visum til en repræsentation i udlandet, der behandler ansøgninger om visum til Danmark.

På grund af COVID-19 kan der dog være begrænsninger i forhold til, hvor og hvordan visumansøgningen kan indgives.

Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside om, hvor og hvordan du indgiver en ansøgning om visum til Danmark

Læs mere om betingelserne for at få visum