Publiceret 27-01-2022

Ansøg online om opholdstilladelse som religiøs forkynder

En ny digital ansøgningsløsning gør det muligt at søge online om opholdstilladelse som religiøs forkynder, missionær, nonne eller munk.

Den nye ansøgningsløsning fra Udlændingestyrelsen kan benyttes fra i dag den 27. januar 2022. Løsningen hedder RF1 online og kan både bruges til at søge opholdstilladelse første gang og forlængelse af en opholdstilladelse som religiøs forkynder. 

Den nye løsning tilgås via de relevante ansøgningssider her på nyidanmark.dk under ’Du vil ansøge’ og via ’Du vil forlænge’.

RF1 online tilpasser sig automatisk brugerens aktuelle situation undervejs i ansøgningsforløbet. På den måde gør RF1 online ansøgningsprocessen nemmere for brugeren, og samtidig bidrager RF1 online til at sikre, at brugeren får indsendt alle relevante og nødvendige oplysninger. 

Sådan bruges RF1 online

RF1 online består af to dele: Del 1, som skal udfyldes af tros-/ordenssamfundet i Danmark, samt del 2, der skal udfyldes af den religiøse forkynder, missionær, nonne eller munk. 

Vær opmærksom på, at det er et krav, at man logger ind og signerer del 1 med NemID/MitID/medarbejdersignatur. Det er ikke et krav i del 2. 

RF1 online indeholder en detaljeret vejledning til, hvordan man udfylder og indgiver den digitale ansøgning.

Alternativ til papirskemaer

RF1 online er et alternativ til det papirbaserede skema RF1, som fortsat også er tilgængeligt på ansøgningssiderne. 

Ansvarlig myndighed

Kontakt os