Publiceret 22-10-2021

Information om behandling af visumansøgninger og indrejse i Danmark

Fra mandag den 25. oktober 2021 vil kravene til at få et visum til Danmark blive normaliseret, og der vil gælde nye regler for indrejse i Danmark. Læs mere her.

Krav ophører fra og med 25. oktober 2021

Kravet om test forud for indrejse i Danmark ophører fra den 25. oktober 2021. Dette gælder for alle indrejsende i Danmark, uanset om de er visumpligtige eller ikke.
Kravet om, at visumpligtige udlændinge skal have et anerkendelsesværdigt formål for at kunne rejse ind i Danmark ophører også fra den 25. oktober 2021. 

Dermed normaliseres behandlingen af ansøgninger om visum til Danmark, hvilket betyder, at alle ansøgninger vil blive behandlet efter de sædvanlige regler om visum til Danmark. Læs mere om betingelserne for at få visum

Krav til test og isolation for personer, der indrejser i Danmark fra og med den 25. oktober 2021 

Personer, der rejser ind i Danmark fra EU- og Schengenområdet, og som er færdigvaccinerede, tidligere smittede, eller har en negativ COVID-19-test, kan fremover rejse ind i Danmark uden restriktioner. Hvis man ikke kan dokumentere at være færdigvaccineret, tidligere smittet eller har en negativ COVID-19-test skal man testes senest 24 timer efter indrejsen til Danmark. 

Kravet gælder alle, der indrejser i Danmark fra EU- og Schengenområdet, også personer med dansk statsborgerskab eller med fast bopæl i Danmark.

Færdigvaccinerede personer, der indrejser fra OECD-lande, lande fra EU’s positivliste, som Danmark har åbnet for, og lande, der løbende tilknyttes EU’s coronapasordning, kan indrejse i Danmark uden krav om test og isolation.

For ikke-vaccinerede personer, der indrejser fra lande fra EU’s positivliste, som Danmark har åbnet for, kræves COVID-19-test efter indrejse.

Personer, der rejser ind i Danmark fra øvrige lande, end dem nævnt ovenfor, skal testes og gå i isolation efter indrejse.

For krydstogtturisme er der krav om coronapas før ombordstigning samt krav om test før landgang i Danmark, såfremt der udbryder smitte på skibet. 

Læs mere på coronasmitte.dk

Ansvarlig myndighed

Kontakt os