Publiceret 28-08-2020

Ny frist for optag af biometri for ansøgninger om ophold indgivet til SIRI

På grund af COVID-19 situationen kan det stadig tage længere tid end normalt at få optaget biometri (fingeraftryk og ansigtsfoto), når du indgiver en ansøgning om opholdstilladelse. Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) forlænger derfor fristen for optag af biometri til og med den 31. oktober 2020. Bemærk, at forlængelsen kun gælder for ansøgninger indgivet efter den 31. juli 2020.

Under normale omstændigheder er det et krav, at du får optaget biometri senest 14 dage efter, at du har indgivet din ansøgning – ellers vil din sag som udgangspunkt blive afvist.

Du har indgivet eller indgiver en ansøgning efter den 31. juli 2020

På grund af den ekstraordinære situation er fristen for optag af biometri forlænget til og med den 31. oktober 2020. Forlængelsen gælder dog kun for ansøgninger indgivet efter den 31. juli 2020.

Det betyder, at du skal have optaget din biometri senest den 31. oktober 2020, hvis du har indgivet en ansøgning en ansøgning om opholdstilladelse eller forlængelse af opholdstilladelse efter den 31. juli 2020 eller senere. Din sag kan blive taget under behandling, men vil dog ikke kunne afgøres, før du har fået optaget biometri.

Du har indgivet en ansøgning i perioden fra den 15. februar – 31. juli 2020

Hvis du har indgivet en ansøgning i perioden fra den 15. februar – 31. juli 2020 og ikke har fået optaget biometri endnu, skal du kontakte SIRI via vores kontaktformular og give en forklaring på, hvorfor der ikke er optaget biometri. Har du givet din reference – fx din arbejdsgiver, praktikvært eller et familiemedlem – fuldmagt, kan referencen kontakte SIRI med en forklaring på det manglende biometri optag.

Du finder kontaktformularen her

På nuværende tidspunkt kan du i Danmark få optaget biometri i alle SIRIs afdelinger.

Du kan bestille tid hos SIRI her

Opholder du dig i udlandet, kan du holde dig orienteret om dine muligheder for at få optaget biometri på Udenrigsministeriets hjemmeside (nyt vindue)