Publiceret 19-03-2020 - Senest opdateret: 26-03-2020

Working Holiday-ordningen suspenderes midlertidigt

Udlændinge- og Integrationsministeren har besluttet midlertidigt at suspendere alle Working Holiday-aftaler. Det betyder at Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) indtil videre stopper med at udstede nye opholdstilladelser til Working Holiday.

Suspenderingen sker på bagrund af den aktuelle situation med coronavirus/COVID-19, hvor udlændinge uden opholdstilladelse i Danmark, afvises ved den danske grænse, medmindre de har et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen. I den forbindelse har Udlændinge- og Integrationsministeren besluttet midlertidigt at suspendere alle Working Holiday-aftaler.

Formålet med Working Holiday-ordningen er at give unge mennesker fra aftalelandene bedre muligheder for at lære hinandens kultur og levevis at kende for dermed at fremme den gensidige forståelse mellem landene. Hensigten med det 1-årige ophold skal primært være ferie i en længere periode og sekundært at arbejde med henblik på at supplere rejsemidlerne og/eller gennemføre et studie- eller uddannelsesforløb af begrænset varighed.

Udlændinge, der allerede har fået en opholdstilladelse efter Working Holiday-ordningen, vil fortsat kunne indrejse i Danmark.

Ansvarlig myndighed

Kontakt SIRI