Til forsiden

Pressemeddelelse

08.09.2008

Mulighed for turistvisum til Danmark

Det er simpelthen ikke rigtigt, når det bliver anført, at Danmark ikke tiltrækker turister her til landet. Der er for nylig indført forsøgsordninger, der betyder, at der på repræsentationerne i udlandet straks kan gives turistvisum til personer fra Indien, Kina og Ukraine, hvis de pågældende ønsker at besøge Danmark som turister og har købt en organiseret pakkerejse til Danmark, siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til den kritik, der i de seneste dage har været af muligheden for at få turistvisum til Danmark. 

Langt de fleste sager om turistvisum afgøres med en visumtilladelse allerede ude på den danske repræsentation i udlandet med en ofte meget kort sagsbehandlingstid til følge. 
 
Det er imidlertid vigtigt at understrege, at visumpolitikken hænger nøje sammen med asylpolitikken. Nogle af de lande, der har borgere, der har råd til at være turister i Europa, har også meget fattige borgere, som ved en friere mulighed for at rejse til Danmark, må forventes at ville søge asyl. For at fastholde en fast og fair udlændingepolitik er det nødvendig med en ansvarlig visumpolitik. 
 
Berlingske Tidende har blandet turistvisum og besøgsvisum sammen. Besøgsvisum behandles af Udlændingeservice i Danmark, der skal påse, at en lang række betingelser er opfyldt.  
 
I løbet af 2008 er Udlændingeservice på visumområdet overgået til et nyt sagsbehandlingssystem. Det er beklageligt, at overgangen har betydet en midlertidig forlængelse af sagsbehandlingstid på 8-10 uger for besøgsvisum. 
 
Det vil der snarest blive rettet op på. Det nye visumsystem, vil på længere sigt gøre sagsbehandlingen hurtigere, slutter integrationsministeren.Senest opdateret: 08-09-2008
Om indholdet på nyidanmark.dk
Udgiver: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration