Til forsiden

Gebyr

Der skal normalt betales gebyr, når en udlænding ansøger om en opholdstilladelse inden for følgende områder: 

Områder der administreres af Styrelsen for International Rekruttering og Integration: Studie, erhverv, au pair, praktikant, medfølgende familiemedlem til en udenlandsk statsborger, som arbejder eller studerer i Danmark mv.

Områder der administreres af Udlændingestyrelsen: Familiesammenføring og religiøse forkyndere.

På alle ovenstående områder, skal der også betales gebyr, hvis man ansøger om forlængelse, hvis man vil klage over en afgørelse eller anmode om, at en sag bliver genoptaget.

Endelig skal der betales gebyr, hvis man ansøger om permanent opholdstilladelse. Det gælder også, hvis man er flygtning eller har humanitær opholdstilladelse.

Visse ansøgere er fritaget for betaling af gebyr. Læs mere om fritagelse for betaling af gebyr

Gebyrerne reguleres hvert år den 1. januar.  

Områder, hvor der ikke skal betales gebyr

Der skal ikke betales gebyr, når en udlænding ansøger om en opholdstilladelse inden for følgende områder: Asyl, humanitær opholdstilladelse, opholdstilladelse som udsendelseshindret, opholdstilladelse efter Friby-ordningen, opholdstilladelse til tidligere danske statsborgere og ansøgere af dansk afstamning, Working Holiday, voluntører, pendlere, bibeskæftigelse eller opholdstilladelse på Færøerne og i Grønland.

Der skal heller ikke betales gebyr, hvis man søger om forlængelse på disse områder, eller hvis man vil klage over en afgørelse eller anmode om, at en sag bliver genoptaget.

Læs mere om gebyr 


Opret sagsbestillings-id

Betal gebyr

Om gebyrSenest opdateret: 16-06-2017
Om indholdet på nyidanmark.dk
Udgiver: Udlændingestyrelsen samt Styrelsen for International Rekruttering og Integration