Til forsiden

Forlængelse af opholdstilladelse på baggrund af familiesammenføring

En udlænding, som har fået tidsbegrænset opholdstilladelse i Danmark på baggrund af familiesammenføring, har mulighed for at få forlænget sin opholdstilladelse.

Det er vigtigt, at man er opmærksom på, at der gælder forskellige regler afhængig af, om man har opholdstilladelse som medfølgende familiemedlem til en person, som har tidsbegrænset opholdstilladelse i Danmark på baggrund af arbejde eller studier, eller om man har opholdstilladelse på baggrund af familiesammenføring med en person, der ikke har en tidsbegrænset opholdstilladelse i Danmark som led i arbejde eller studier.

Hvis man har opholdstilladelse som medfølgende familiemedlem til en person, som har opholdstilladelse i Danmark på baggrund af arbejde eller studier, er det Styrelsen for International Rekruttering og Integration, som behandler ansøgningen.

Læs mere om forlængelse af opholdstilladelse som medfølgende familiemedlem

Hvis man har opholdstilladelse på baggrund af familiesammenføring med en person, der ikke har opholdstilladelse i Danmark på baggrund af arbejde eller studier, er det Udlændingestyrelsen, som behandler en ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse.

Læs mere om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenført ægtefælle eller fast samlever

Læs mere om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenført barn

Bemærk, at oplysningerne på nyidanmark.dk er en forenklet og redigeret gengivelse af reglerne på området. Hvis man er i tvivl om reglerne eller ønsker yderligere information om reglerne for forlængelse af opholdstilladelse på baggrund af familiesammenføring, kan man kontakte Udlændingestyrelsen.Senest opdateret: 09-01-2017
Om indholdet på nyidanmark.dk
Udgiver: Udlændingestyrelsen