Til forsiden

Jobsøgning i Danmark

Her er nogle links, som kan være relevante under jobsøgning i Danmark.

Ledigheden i Danmark er for tiden på ca. 6% af arbejdsstyrken, og efterspørgslen på udenlandsk arbejdskraft er generelt begrænset. Der er dog visse sektorer, som efterspørger højt kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Jobnet

Jobnet.dk er Danmarks største jobportal, og portalen er de danske jobcentres tilbud på internettet til alle jobsøgende og arbejdsgivere i hele landet.

Find det lokale jobcenter

Workindenmark

Web-portalen Workindenmark.dk tilbyder relevant viden om international rekruttering for både arbejdsgivere og udenlandske jobsøgere samt en job- og cv-bank, der er skræddersyet til international rekruttering.

På portalen kan virksomheder hente information om, hvordan de kan rekruttere og fastholde udenlandsk arbejdskraft, og udenlandske arbejdstagere kan få viden om arbejds- og levevilkårene, fx skatteforhold og boligsituationen i Danmark.

Job- og cv-banken giver virksomheder mulighed for at opslå stillinger for udenlandsk arbejdskraft, og udenlandske jobsøgere kan lægge deres cv ind i cv-banken. Hjemmesiden findes på dansk, engelsk, tysk og polsk.

Jobcentrene hjælpe med information og vejledning. Man kan også henvende sig i et af Workindenmark-centrene, der er etableret for at hjælpe danske virksomheder med at rekruttere fra udlandet. Der er Workindenmark-centre i København, Odense og Århus, og de er tilknyttet det store europæiske jobformidlingssystem EURES (European Employment Service).

Første job i Danmark

Første job i Danmark er et kursus for velkvalificerede udlændinge, der ønsker at udnytte sine kompetencer og skabe sig en karriere i Danmark. Kurset giver en grundig introduktion til det danske jobmarked, karrierevejledning og redskaber til jobsøgning. Der undervises på både dansk og engelsk.

Øresundsregionen

Jobcentrene på Sjælland og Bornholm samarbejder med arbejdsformidlingen i Skåne om at bidrage til udviklingen af et fælles arbejdsmarked i Øresundsregionen. På Jobnet.dk kan man finde stillinger i hele Øresundsregionen. De særlige hjemmesider Oresunddirekt.com og Oresundsinfo.org tilbyder i øvrigt en lang række informationer og services.

Grænselandet

Oplysninger om rekruttering og arbejdsmarkedsforhold på tværs af den dansk-tyske grænse kan du finde på Eures-kompas.eu.

Styrelsen for Videregående Uddannelser

Hvis man i forbindelse med jobsøgning inden for specifikke fagområder får brug for en vurdering af sine uddannelseskvalifikationer, kan man finde oplysninger om anerkendelse af udenlandske uddannelser hos Styrelsen for Videregående Uddannelser.

Selvstændigt erhverv

Hvis man overvejer at starte egen virksomhed i Danmark eller udvide sin eksisterende virksomhed med en filial i Danmark, kan man finde nyttige oplysninger på Investindenmark.dk.Senest opdateret: 17-05-2016
Om indholdet på nyidanmark.dk
Udgiver: Styrelsen for International Rekruttering og Integration