Til forsiden

Nyhed

29.06.2017

SIRI gør det obligatorisk at bruge online ansøgningsskemaer ved visse typer af ansøgninger

Fra 1. juli 2017 bliver det obligatorisk at benytte online ansøgningsskemaer, når der indgives ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Det bliver samtidig obligatorisk at benytte et online ansøgningsskema, når der søges om nyt opholdskort.

Online ansøgningsskemaerne bliver obligatoriske for følgende ansøgningstyper (navnet på det relevante ansøgningsskema er angivet i parentes):

  • Forlængelse af tilladelser på erhvervsområdet (AR3 online)
  • Forlængelser af tilladelser på studieområdet (ST3 online)
  • Forlængelser af Ph.d.-studerende (PHD2 online)
  • Forlængelser af praktikanter indenfor det grønne område (PR2 online)
  • Forlængelser af øvrige praktikanter (PR3 online)
  • Forlængelser af au pairs (AU1 online)
  • Forlængelser af volontører og autorisation (XG1 online)
  • Forlængelser af medfølgende familie til arbejdstagere (MF2 online)*
  • Ansøgning om opholdskort (KO1 online)
Det betyder, at man skal benytte det relevante online ansøgningsskema, som SIRI stiller til rådighed på nyidanmark.dk, når man ønsker at indgive en af disse ansøgninger.

Hvis man ikke indgiver et online ansøgningsskema, kan SIRI afvise ansøgningen. Det betyder, at styrelsen ikke vil behandle ansøgningen, og man skal søge på ny.

Der er en række fordele ved at bruge online ansøgningsskemaer. Når man indgiver en online ansøgning til SIRI, hjælper skemaet brugeren med at sørge for, at skemaet indeholder alle relevante og nødvendige oplysninger. Spørgsmålene i online ansøgningsskemaerne tilpasser sig til den enkelte bruger undervejs. Alle skemaets oplysninger overføres samtidig direkte til styrelsens sagsbehandlingssystemer. Det giver en hurtigere og smidigere sagsbehandling og dermed en bedre service til brugerne.

Bemærk, at medfølgende familiemedlemmer til studerende, Ph.d.-studerende, visse praktikanter og udlændinge med autorisationsophold fortsat vil kunne benytte printversionen af ansøgningsskemaet MF2. Det bliver således ikke obligatorisk for disse medfølgende familiemedlemmer at benytte online ansøgningsskemaet MF2.*

*Opdateret den 29. juni 2017Senest opdateret: 29-06-2017
Om indholdet på nyidanmark.dk
Udgiver: Styrelsen for International Rekruttering og Integration