Til forsiden

Nyhed

07.09.2017

SIRI kan ikke overholde alle servicemål pga. højere antal ansøgninger

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) har gennem en længere periode modtaget et højere antal ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelse på en række områder.

Det har betydet, at brugerne de seneste par måneder har oplevet forlænget sagsbehandlingstid og manglende overholdelse af servicemålene.

Det drejer sig særligt om ansøgninger efter beløbsordningen, ansøgninger om forlængelse på landbrugsområdet og efter særlige individuelle kvalifikationer samt ansøgninger fra medfølgende familie på alle områder (både førstegangsansøgninger og forlængelsesansøgninger).

Derfor iværksætter styrelsen nu et særligt afviklingsprojekt for de verserende ansøgninger samtidig med, at der fra starten af september arbejdes på en optimering af sagsbehandlingstiderne. Det betyder, at der i en periode, som forventes at vare ind i 1. kvartal 2018, kan forventes, at servicemålene i sager indgivet inden den 4. september i år ikke overholdes på samme niveau som hidtil – med længere sagsbehandlingstider til følge.

Følgende gælder særligt for ansøgere, der har en verserende ansøgning om forlængelse af opholds- og arbejdstilladelse på landsbrugsområdet, andre erhvervsordninger end beløbs- og fast-track ordningen, eller en ansøgning som medfølgende familie til en af disse grupper: Hvis ansøgningen er indgivet inden 4. september 2017, vil de pågældende høre fra styrelsen i løbet af september måned med nærmere besked om, hvornår de kan forvente at modtage et svar på deres ansøgning.Senest opdateret: 07-09-2017
Om indholdet på nyidanmark.dk
Udgiver: Styrelsen for International Rekruttering og Integration