Til forsiden

Nyhed

01.04.2011

Nye undersøgelser af religiøs fritidsundervisning af muslimske børn

Integrationsministeriet offentliggør i dag to undersøgelser om religiøs fritidsundervisning af børn i muslimske trossamfund. Det er første gang, at der er foretaget en samlet undersøgelse af fritidsundervisningen og -aktiviteter for børn.

Undersøgelserne har til formål at øge indsigten i udbredelsen og indholdet af religiøs fritidsundervisning for børn og unge blandt muslimske trossamfund i Danmark.

Den ene undersøgelse - Religiøs fritidsundervisning for børn og unge blandt muslimske grupper i Danmark - er gennemført af Center for Samtidsreligion ved Aarhus Universitet.

Undersøgelsen kortlægger omfanget af religiøs fritidsundervisning og belyser især, hvor mange trossamfund der har undervisning for børn, og hvor mange børn der deltager. Undersøgelsen omfatter 125 muslimske trossamfund. 

Læs 'Religiøs fritidsundervisning for børn og unge blandt muslimske grupper i Danmark' (PDF)

Den anden undersøgelse - Religiøs fritidsundervisning for børn og unge blandt muslimske trossamfund i Danmark - er udarbejdet af ph.d. Tina Magaard.

Undersøgelsen beskriver undervisningens indhold og form samt motivationen for at tilbyde og deltage i undervisningen. Undersøgelsen bygger på 50 interview med imamer, undervisere, forældre og elever. 

Læs 'Religiøs fritidsundervisning for børn og unge blandt muslimske trossamfund i Danmark' (PDF)Senest opdateret: 01-04-2011
Om indholdet på nyidanmark.dk
Udgiver: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration