Til forsiden

Nyhed

27.02.2007

Testversion af indfødsretsprøven

En testversion af den nye indfødsretsprøve er nu offentliggjort og skal i de næste uger testes på to sprogskoler. De første ansøgere om indfødsret kan gå op til prøven i maj og juni 2007.

Spørgsmålene til indfødsretsprøven prætestes i begyndelsen af marts 2007 på kursister fra Studieskolen i København samt fra Københavns Sprogcenter. I den forbindelse offentliggøres en testversion af indfødsretsprøven (PDF)

Den endelige udgave af prøven offentliggøres i slutningen af marts 2007.

Indfødsretsprøven rummer en spørgsmålsbank med 200 spørgsmål. Til den endelige prøve vil der til hver prøvetermin blive udtrukket 35 spørgsmål, som suppleres med fem spørgsmål angående aktuelle samfunds- og kulturforhold. Den endelige prøve omfatter 40 spørgsmål. For at bestå prøven skal 28 ud af 40 spørgsmål besvares korrekt.

Der er til brug for prøvedeltagerne udarbejdet et læremateriale, som omhandler dansk historie, dansk kultur og danske samfundsforhold. Dette materiale kan være et godt udgangspunkt for at forberede sig til prøven. I materialet findes svar på de 200 spørgsmål, der indgår i spørgsmålsbanken til indfødsretsprøven.

Nogle prøvedeltagere vil dog have interesse i at læse en mere sammenhængende beskrivelse af Danmarks historie og det danske samfund. I forbindelse med offentliggørelsen af den endelige indfødsretsprøve samt det bagvedliggende læremateriale vil der derfor blive offentliggjort en oversigt med forslag til relevant litteratur, der berører de emner, der indgår i indfødsretsprøven.
 
Der er, hvad angår både indfødsretsprøve og læremateriale, tale om testmateriale, som eventuelt tilrettes på baggrund af prætestningen i begyndelsen af marts 2007 før den endelige offentliggørelse.

Testmaterialet til indfødsretsprøven og det bagvedliggende læremateriale er udarbejdet af Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration i samarbejde med Det Historiske Hus. Endvidere har følgende konsulenter bistået Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration:

  • Professor Knud J. V. Jespersen, Syddansk Universitet
  • Professor Finn Hauberg Mortensen, Københavns Universitet
  • Lektor Ove Outzen, CVU Sønderjylland
  • Professor Michael H. Jensen, Aarhus Universitet
     
Senest opdateret: 27-02-2007
Om indholdet på nyidanmark.dk
Udgiver: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration