Til forsiden

Pressemeddelelse

26.11.2010

Kvindelige efterkommere overhaler danskere

Kvindelige efterkommere klarer sig ikke længere bare ligeså godt som deres danske jævnaldrende. Når det gælder videregående uddannelser, klarer de sig bedre.

"Jeg er utrolig glad for, at andelen af efterkommerkvinder, der uddanner sig, er så høj", siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik og Integrationsministeriet, og fortsætter:

"Det er en milepæl for integrationen. Det viser, at de mange tiltag, vi har sat i værk, virker."

Andelen af 20-24-årige efterkommerkvinder med ikke-vestlig oprindelse, der er i gang med en videregående uddannelse, var i skoleåret 2009/2010 for første gang højere end blandt jævnaldrende danske kvinder.

Særligt kvinder fra Sri Lanka, Vietnam og Pakistan klarer sig godt. Hele 62 pct. af de 20-24-årige srilankanske efterkommerkvinder var således i gang med en videregående uddannelse sidste skoleår. Blandt vietnamesiske kvinder lå tallet på 53 pct.

Blandt pakistanske kvinder, som er den næststørste gruppe blandt 20-24-årige efterkommerkvinder med ikke-vestlig oprindelse, var hele 45 pct. i gang med en videregående uddannelse.

Til sammenligning var 37 pct. af etnisk danske kvinder i samme aldersgruppe i gang med en videregående uddannelse.

"Disse piger er så dygtige og disciplinerede, at det bør stimulere danske studerende", siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech.Senest opdateret: 26-11-2010
Om indholdet på nyidanmark.dk
Udgiver: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration